Βιογραφικό

Ευάγγελος Παπανικολάου
Ο κ Παπανικολάου Βαγγέλης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1970, και απεφοίτησε από την ιατρική Σχολή Ιωαννίνων το 1994.
 
Απέκτησε την ειδικότητα της Γυναικολογίας-Μαιευτικής το 2002 από την Πανεπιστημιακή Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και την ίδια χρονιά μετέβη στο Βέλγιο να εξειδικευθεί στην Αναπαραγωγική Ιατρική. 
 
Από το 2002 ως το 2005 εργάστηκε ως βοηθός υπό τον καθ. P Devroey στο κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Φλαμανδόφωνο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (VUB), με μέσο ετήσιο όρο κύκλων εξωσωματικής άνω των 4000. Το 2005 έγινε επιμελητής στο ανωτέρω κέντρο μέχρι και τον Ιούνιο του 2006 που επέστρεψε στην Ελλάδα.
Έχει δημοσιεύσει άνω των 60 άρθρων σε διεθνή περιοδικά (New England Journal of Medicine, Human Reproduction, Fertility & Sterility), αποτελεί επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή σε διεθνή συνέδρια, ενεργεί ως reviewer για διεθνή σημαίνοντα περιοδικά της αναπαραγωγής, και είναι κάτοχος ενός Master και δύο διδακτορικών διπλωμάτων..
 
Το 2004 τελείωσε το Master in Medical & Pharmaceutical Research στις Βρυξέλλες.
 
Την ίδια χρονιά 2004, υποστήριξε και την διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Πρόωρη Εμμηνόπαυση και αγγειακή ενδοθηλιακή δυσλειτουργία» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 
Το 2008 του απενέμη ο τίτλος του διδάκτορα και από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών λόγω της επιστημονικής διατριβής του στη «Καλλιέργεια και εμβρυομεταφορά Βλαστοκύστεων στην εξωσωματική γονιμοποίηση».
Από τον Ιούλιο του 2006 έως το 2010 διατέλεσε  Επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Βιογένεσις» στη Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένος με δύο κόρες.
 
Το 2011 εκλέχτηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην βαθμίδα του Λέκτωρα
 
Αποτελεί τον επιστημονικό διευθυντή του Ιδρύματος Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Γενετικής από το 2010 με έδρα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Η σημερινή ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στη προεμφυτευτική γενετική διάγνωση ωαρίων και εμβρύων και στην φυσιολογία της εμφύτευσης στο ενδομήτριο.